Over Maike

Maike de Vries

Ik ben geboren in Leeuwarden en ben na de middelbare school naar de Akademie voor Kunst en Industrie in enschede gegaan, alwaar ik de opleiding architectonische vormgeving heb gevolgt en deze onder de vermelding van cum laude heb afgerond.

Ik ben in het inrichten van kantoren terecht gekomen en heb dat met veel passie gedaan. Ik had de luxe me bezig te houden met ontwerpen, kleur- en materialen schema’s maken, en daar een presentatie van te maken en te geven. Opdrachten werden door de verkopers aangedragen, mooier kan het toch niet?

Daar kwam echter een einde aan en het was uit met de pret. Ik kon mijn creatieviteit niet meer kwijt en vloog dus tegen de muren op.Als ZZP-er zag ik mijzelf niet,
van commercie had ik geen kaas gegeten. Ik ben een creatieveling, punt uit.

Na veel wikken en wegen ben ik terecht gekomen bij Ans Apeldoorn om het hoeden vak te leren.

Waarom hoeden?
Ik heb diep moeten graven, maar de middelbare school bood de oplossing. Voor een toneelstuk requisieten maken zoals kleding en ook hoeden. Bij opa en oma op de zolder oude kleren en hoeden zoeken. Van twee hoeden één hoed maken, ik vond het helemaal leuk. Het zat er dus al vroeg in. Ik weet nog dat ik met mijn ‘Fuik” naar de opleiding kwam en Ans vroeg of ik wel wist waar ik mee bezig was. Ze zei dat ik aan het ontwerpen was. Daar heb ik op geantwoord dat ik dat mijn hele leven al doe. Ik doe nooit zomaar iets, dat kan ik niet.

Ik zoek naar structuur en systemen en dat vertaald zich in een eenvoudige, en voor mij toch wel architectonische vormgeving. Ik heb nog vele ideen, en geef cursussen en workshops, en luister feestjes op met mijn hoeden. Ik geniet volop van alle activiteiten.